Email: secretary@seps.org.cy
Τηλ: 22730270

Έγκριση Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων

Έγκριση Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων

Το Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων με βάση τον Περί Εγγραφής Ψυχολόγων (Τροποποιητικό) Νόμο του 1995-2004, είναι υπεύθυνο να εξετάζει αιτήσεις για εγγραφή στο μητρώο πτυχιούχων ψυχολόγων ή/και στο μητρώο εγγεγραμμένων ψυχολόγων από ενδιαφερόμενα πρόσωπα και να τις εγκρίνει ή να τις απορρίπτει αναλόγως. Το ΣΕΨ δεν μπορεί πριν την κατάθεση επίσημης αίτησης να ενημερώσει κατά πόσο πτυχία ή μεταπτυχιακά προγράμματα ψυχολογίας πληρούν τα κριτήρια για εγγραφή στα εν λόγω μητρώα, λόγω του ότι ως Συμβούλιο δεν είναι υπεύθυνο να πιστοποιεί ακαδημαϊκά προγράμματα.

Τα πανεπιστήμια δεν συμβουλεύονται το ΣΕΨ για την δημιουργία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων τους αλλά την νομοθεσία και τους φορείς που είναι υπεύθυνοι για την διασφάλιση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα πτυχία και μεταπτυχιακά προγράμματα μπορούν να διαφοροποιηθούν στην πορεία μετά από απόφαση του ίδιου του ακαδημαϊκού ιδρύματος ή/και μετά από οδηγία από εποπτευόμενες αρχές.

Ως εκ τούτου ενθαρρύνονται οι μελλοντικοί φοιτητές αλλά και οι αιτητές να συμβουλεύονται τα ακαδημαϊκά ιδρύματα αλλά και τον Περί Εγγραφής Ψυχολόγων (Τροποποιητικό) Νόμο του 1995-2004.