Email: secretary@seps.org.cy
Τηλ: 22730270

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΕΙΣ ΚΑΙ ΛΗΠΤΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΕΙΣ ΚΑΙ ΛΗΠΤΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Το Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου υπενθυμίζει ότι οι ψυχολογικές υπηρεσίες συγκαταλέγονται στις ουσιώδεις υπηρεσίες όπως αυτές ορίζονται από τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο. Ως εκ τούτου, οι παροχείς και λήπτες ψυχολογικών υπηρεσιών δικαιούνται να μετακινούνται για το σκοπό αυτό, νοουμένου ότι ακολουθούν το πρωτόκολλο που ορίζει το σχετικό διάταγμα της 23ης Απριλίου 2021.

Συγκεκριμένα το Έντυπο Α ‘Βεβαίωση Μετακίνησης Εργαζομένου’ δύναται να χρησιμοποιείται από παροχείς ψυχολογικών υπηρεσιών (εργαζόμενους και αυτο-εργοδοτούμενους) και συμπληρώνεται μόνο μια φορά.

Οι λήπτες ψυχολογικών υπηρεσιών μπορούν για τις σχετικές μετακινήσεις τους να αποστέλλουν γραπτό μήνυμα χωρίς χρέωση στο 8998. Παράλληλα, άτομα άνω των 65 ετών μπορούν να χρησιμοποιούν το Έντυπο Β ‘Δήλωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών’. Και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να επιλεχθεί ο αριθμός 8 ως λόγος κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης. Επιπρόσθετα, τόσο το γραπτό μήνυμα στο 8998 όσο και το Έντυπο Β θα πρέπει να αποστέλλεται /συμπληρώνεται κάθε φορά που κάποιο άτομο μεταβαίνει σε παροχέα ψυχολογικών υπηρεσιών.

Σε κάθε μετακίνησή τους, τόσο οι παροχείς όσο και οι λήπτες ψυχολογικών υπηρεσιών πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους και συμπληρωμένο το σχετικό έντυπο ή απαντητικό μήνυμα SMS.

Για περισσότερες πληροφορίες και απορίες που αφορούν τα διατάγματα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών